Thursday, 30 de April de 2015

Pancakes with orange syrup

7 Comments

Sorry, this entry is only available in Brazilian Portuguese.

  1. Juliana Cunha
    30 de April de 2015 - 09:18

    Oi Ju. Nunca assisti Blade Runner, mas fiquei curiosa. Vou incluir na lista do feriado! Sobre as panquecas, minha mãe tem uma receita de panqueca que aprendeu com uma senhora americana na casa de quem ela morou por um tempo e a receita leva também um pouquinho de fubá. Fica muuuuito bom, por que o sabor do fubá fica bem discreto e a cor fica bem amarelinha. Uma delícia. Depois se quiser experimentar posso te enviar a receita! Essa calda deve ficar maravilhosa! Vou experimentar com certeza! Beijos e bom final de semana!

  2. Inês B.Teixeira
    30 de April de 2015 - 09:36

    Bom dia…. Esse filme é para ser assistido varias vezes. Há tantos elementos, tantos ensinamentos que uma única vez é impossível absorver tudo. Quando assisti pela primeira vez, te confesso que não gostei, mas algo me dizia, assista de novo… Assisti pela, segunda, terceira…. muitas vezes e a cada vez que assistia algo novo entendia. É denso e delicado ao mesmo tempo. É duro e sutil.. é ateu e espiritual. Quem não assistiu, recomendo… assista de mente aberta e sem paradigmas…

  3. Suely
    30 de April de 2015 - 23:20

    Oi Ju!
    Eu só assisti o filme uma vez e gostei por ser cool. Me deu mais vontade de assistir de novo!
    Sobre a panqueca….eu costumo rechear com banana amassada com mel, delicia das delicias!
    Ou então….banana em rodelas com nutella! Agora a calda de laranja…….vou experimentar nesse fim de semana.
    Bom feriado e bjuuus

    • 05 de May de 2015 - 15:04

      Suely, o bom de panquecas é que elas são multiuso e combinam com qualquer coisa, né?! Amo!!

  4. ANA PAULA LAMOUNIER
    04 de May de 2015 - 18:39

    Oi Ju,

    você é tão fantástica, tanto nas suas receitas quanto nos seus textos, que fico entrando no site do cupcakeando para ver se tem novidades. Adoro ler os seus comentários sobre cinema, decoração, receitas, etc.
    Tenho feito cupcakes de churros (a pedidos de amigos!) e não estava gostando da textura do bolinho, então usei o seu primeiro cupcake de baunilha e adicionei canela… bingo!!! consegui a qualidade do cupcake de churros que buscava!!!
    Obrigada por me ensinar sempre!
    Beijos
    Ana

    • 05 de May de 2015 - 15:09

      Ana, obrigada pelos elogios, flor! Fico muito feliz ao ver comentários como o seu. Que bom que o blog lhe ajudou! :)

  5. Grazieli
    04 de August de 2016 - 18:03

    Primeira vez que fiz uma calda de laranja, perfeita!!!

Juliana Morgado

I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.

Cupcakeando’s History

I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.

The Name

Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.

Copyright

All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)

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