Tuesday, 22 de November de 2016

Cupcakes Mocha e uma parceria deliciosa

12 Comments

Sorry, this entry is only available in Brazilian Portuguese.

  1. Paula
    22 de November de 2016 - 10:35

    Olá florzinha, como vai. Nessa receita o açuçar é + que dobro que a farinha mesmo ?

    • 13 de December de 2016 - 22:58

      Paula, é que açúcar e farinha não pesam a mesma coisa, né? Então as medidas de xícaras, mesmo que fossem iguais, teriam pesos diferentes! :)

  2. Angela Rodrigues Lustosa
    22 de November de 2016 - 11:02

    Adorei a parceria Ju,mas acho que não tem esse café em SP :-(

    • 13 de December de 2016 - 22:57

      Angela, não tem mesmo, eles só vendem no DF! Mas se um dia vier por aqui, faça questão de comprar! :)

  3. Gabriel Miossi
    23 de November de 2016 - 10:29

    Oi Ju, tudo bem?

    Eu PRECISO fazer essa receita!! Hahahaha
    Adoro café, embora não tenha o costume de fazer em casa. Vou procurar fazer, mas acredito que aqui pros lados de São Paulo não tenha esta marca.
    Super apoio você trazer novas receitas com café, acho digno!

    Beijão, sucesso!

    • 13 de December de 2016 - 22:58

      Biel, eles infelizmente não vendem em SP. Só no DF! Mas podiam né? Vou até recomendar, já que tem tanta gente atrás! :D

  4. Izabella
    24 de November de 2016 - 12:30

    Oi Ju tenho uma dúvida. Massa de cupcake serve para fazer bolo também? Qual a diferença entre as duas? Beijos e obrigada!

    • 13 de December de 2016 - 22:59

      Izabella, é tudo bolo! Só muda o tempo de cocção no forno! :)

  5. Gabrielle
    10 de December de 2016 - 03:42

    Ju, passando pra agradecer a dica das forminhas ultrafest. Meus cupcakes eram mal criados e desgrudavam sempre. Todos.
    Até que um dia, visitando uma loja de confeitaria do lado oposto da cidade, encontrei as benditas. Levei um pacote, porém com pouca fé, e tive uma grata surpresa, mesmo no dia seguinte, com a manteiga mais “sentadinha” no calor da linda manaus, os cupcakes continuavam grudadinhos na forma, parecia um milagre! Era pra glorificar de pé irmã!
    Hoje, eu gasto 50 minutos pra chegar na loja (só tem lá nessa marca, nada é perfeito) e desembolso 10 reais de gasolina em busca das milagreiras, sem arrependimentos. Obrigada de coração, ver meus cupcakes lindos, grudadinhos na forma, com as cores intactas e sem precisar disfarçar o desbotamento das forminhas com uma saia de papel, não tem preçooooo!

    • 27 de December de 2016 - 22:22

      Gabrielle, até mandei seu comentário pra Ultrafest ficar sabendo hahaha. Eles são demais, né? As forminhas definitivamente são maravilhosas! Não tem preço que pague a beleza delas!

  6. kely
    16 de April de 2017 - 12:30

    Oi Ju,
    Acompanho o seu blog a um tempinho, amo seus relatos e suas receitas maravilhosas, parabéns!
    Passando pra agradecer essa receita de cupcake de café que é uma MARAVILHA. Aqui no Rio não tem essa marca de café , então fiz a minha substituição. Fiz para uma reunião de amigos amantes de café, e eles amaram. Ela é super leve, macia, fantástica!!! Obrigada pelo carinho de sempre compartilhar conosco essas delícias. bjus

    • 07 de May de 2017 - 01:15

      Kely, que bom saber!! Ahh tira uma foto deles na próxima vez :)

Juliana Morgado

I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.

Cupcakeando’s History

I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.

The Name

Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.

Copyright

All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)

Creative Commons License
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Contact

What if your question has already been answered on the FAQ? Read it just to make sure!

Send your questions or doubts through here.
I answer to each and every e-mail sent to me. Make sure you’ll get my e-mail by adding contato@cupcakeando.com.br to your safe contacts, or my answer might just flip into your spam box.