Sorry, this entry is only available in Brazilian Portuguese.
I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.
I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.
Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.
All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)
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Muito bom. Sempre tive dificuldade de dar o ponto no brigadeiro para usar como cobertura de cupcakes e no vídeo dá pra ver bem. Valeu, Ju!
No vídeo o açúcar parece cristal, é isso? E qual laranja você usou, por gentileza? Obrigada!
Naiara, é açúcar cristal que eu sempre uso, é melhor fazer massas de bolo com ele. E a laranja foi a pêra :)
Seus vídeos estão aprovadíssimos! Essa combinação de laranja e chocolate então, está perfeita! Parabéns!
Amo suas receitas!! Gostaria de saber qual o bico de confeitar que você usou nessa receita do cupcake de laranja?
Pamela, bico 1M :)
Parabéns Ju pelos videos, muito legal!! Fica mais fácil saber os pontos e consistências vendo os videos.
Vou fazer esse cupcake para nossa confraternização da primavera aqui na empresa, mas quero uma cobertura mais leve. Você acha q a cobertura de cream cheese combinaria, ou teria outra sugestão.
Acho que a de creamcheese é muito pesada porque tem manteiga, geralmente. Eu faria com merengue, ou uma ganache aerada (é só bater a ganache até ela ficar quase uma mousse, bem fofinha e aerada).
posso trocar a laranja por limão?
Adriana, pode sim! :) Vai ser cupcake de limão então kkk
Oi Juliana,
Achei seu site a procura de uma boa receita de cupcake, fiz esse cupcake de laranja no chá de fraldas da minha sobrinha todo mundo adorou, a massa ficou fofinha e substituir a cobertura por chocolate branco e coloque corante rosa, adorei a receita, obrigada bjsss
Vc tem alguma dica de doces finos
Cristina, nunca fiz doces finos (se vc está falando daqueles pra casamento)…
Essa receita tbm funciona para mini cupcakes?
Oi Juliana! Eu me apaixonei por Muffins e gostaria de fazer essa receita. Tenho 2 dúvidas :
1 – Eu não tenho leite. Posso substituir o leite por suco de laranja também?
2 – A receita do cupcake é específica somente para cupcakes ou eu posso pegar uma receita de bolo comum e fazer cupcakes?
Obrigada e desculpe tantas perguntas, mas eu estava a procura de cupcake de laranja.
Obrigada por compartilhar conosco essas receitas maravilhosas.
Sandra
Oi Juliana. Não tem uma massa básica de cupcake para tudo?
Obrigada…
**Sandra
Apaixonada por este canal. Acabo de testar o cupcake de laranja e deu super certo. Lindos lindos. Agora vou provar rsrs. Beijos beijos
Boa tarde!
Vc sabe me dizer em gramas quanto pesa 3/4 de açúcar cristal?
Obrigada!
170g :)