Monday, 15 de May de 2017

Cupcakes de coco tostado e caramelo

13 Comments

Sorry, this entry is only available in Brazilian Portuguese.

  1. Nayara Ramos
    15 de May de 2017 - 10:03

    Sabe q eu tbm tenho essa necessidade na cozinha?! Geralmente deixo o YouTube rolando e realmente consigo prestar atenção. Assim faço duas coisas ao mesmo tempo e otimizo meu tempo ;)

    • 25 de May de 2017 - 12:12

      Nayara, a parte do “prestar atenção” é aonde eu não consigo passar hahahaha

  2. Rejane
    15 de May de 2017 - 10:45

    Nossaaaa eu sou normallllll. me desespera esse silencio quando estou na cozinha. tenho que ter a tv ligada ou alguma coisa no youtube pra escutat

  3. Thalita
    15 de May de 2017 - 16:56

    Também só cozinho ouvindo alguma coisa. Alguma palestra, aula no YouTube, programa de TV. Sinto que aproveito melhor o tempo assim.

  4. Gabriel
    17 de May de 2017 - 10:36

    Geralmente eu cozinho escutando música, as dialy mix do Spotify são as melhores, que descobri graças a você aqui no blog!
    Super recomendo que você assista Orphan Black e Sense8, essa última que tem me emocionado a ponto de quase chorar em todos os episódios na última temporada. No Spotify, procura conhecer Of Monsters And Men, é uma banda de Indie Rock que te leva pra beeem longe! kkk

    • 25 de May de 2017 - 12:14

      Biel, essa tal de Orphan Black é uma que eu super enrolo pra assistir, porque todo mundo fala tão bem… especialmente da atuação da atriz principal. Sense8 eu vi e confesso que não me pegou. Desisti no meio da primeira temporada. Essa banda eu conheço! Não tudo deles, mas tenho algumas músicas na minha playlist, acho muito acolhedoras as músicas deles! :D

  5. William
    18 de May de 2017 - 23:40

    Nossa um incrível combinação. Adoro coco e cupcake, vou tentar fazer em casa. Muito obrigado por compartilhar essa receita conosco.

  6. 19 de May de 2017 - 12:43

    Oi! Adorei saber que também se concentra com algum “barulho”.
    Eu detesto aquele silêncio na casa, me da uma agonia, principalmente quando estou cozinhando. A tv tem que estar ligada, seja aonde for, mesmo que não esteja prestando atenção, ela tem que estar lá ou alguma música.
    Uma série que gostei foi Shooter. ;)
    Beijos!

    • 25 de May de 2017 - 12:16

      Nathalia, vou anotar Shooter pra testar! Adorei seu blog, que coisa linda! :)

  7. GRAZIELLA
    22 de May de 2017 - 11:09

    OI JU, FANZONA SUA!! AMOO SUAS RECEITAS, DÃO SUPER CERTO É TOP!
    E FALANDO DESTE SEU HABITO AI DE BARULHO, TBEM TENHO O MESMO KKK COLOCO O TABLET OU CEL ALGO PASSANDO PRA TER UM BARULHO KKK FICO MAIS CONCENTRADA DO QUE NO SILENCIO KKK
    BJS

  8. Consuelo Guttierrez
    25 de July de 2017 - 11:45

    Oi! Adoro suas receitas e histórias…descobri há pouco tempo e já testei várias de cupcakes, pq sou louca por eles!
    Quando estou na cozinha, principalmente aos domingos de manhã, adoro ouvir uma playlist do Spotify chamada Tour Favoritos Coffehouse. Ótima para preencher aquele “vazio sonoro” e criar um clima cozy enquanto preparo as receitas.

  9. Consuelo Guttierrez
    03 de August de 2017 - 20:58

    Your Favorite Coffehouse

Juliana Morgado

I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.

Cupcakeando’s History

I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.

The Name

Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.

Copyright

All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)

Creative Commons License
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Contact

What if your question has already been answered on the FAQ? Read it just to make sure!

Send your questions or doubts through here.
I answer to each and every e-mail sent to me. Make sure you’ll get my e-mail by adding contato@cupcakeando.com.br to your safe contacts, or my answer might just flip into your spam box.