Sorry, this entry is only available in Brazilian Portuguese.
I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.
I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.
Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.
All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)
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Adoro seus cupcakes com ingredientes inusitados, Juliana! E essa cobertura linda, como se faz?
Amiga Juliana,
Sempre me surpreendendo. Embora não seja adepta de cerveja, nunca gostei, vou experimentar essa receita, usando a Nacional. Tens alguma sugestão?
Tenha um dia regado a cupcakes .
Um abração, Ana Cleide
Oi Ana!
Não conheço essa cerveja, Nacional. Ela é de trigo? Se sim, é só usar da mesma forma que eu indico na receita.
Beijos!
Oi Juliana! Como vc fez essa cobertura? Usou bico?
Beijos!
Anna e Maíra, essa cobertura eu fiz com um bico genérico de pitanga aberta, que comprei por aí e não tem marca ou número. Só pressionei bastante no topo do bolinho e fui soltando pressão e subindo, até formar esse pico. Bem simples mesmo! :)
Beijos, meninas!
Bem legal esse! Quero muito testa a cobertura de chiclete! deve ser ótima! Segue o link de uma receita:
http://www.createdby-diane.com/2012/02/bubble-gum-cupcakes.html
Você consegue traduzir essa receita, acho super difícil receitas em inglês, mesmo sabendo inglês! Seria ótimo ter aqui no cupcakeando =)
Oi Juliana, tudo bem?
Por ser doceira, você saberia me dizer onde posso comprar em Brasília aqueles confeitos quadradinhos de chocolate que coloca no brigadeiro?
Em lojas de confeitaria sempre tem, Marília! :)
Oi Juliana! Quanto à temperatura da cerveja, deve ser gelada ou em temperatura ambiente mesmo? Obrigada, beijos!
Oi Fernanda! É em temperatura ambiente. Sempre que for assar alguma coisa, os ingredientes devem estar em temperatura ambiente, a não ser que esteja especificado na receita.
Beijos!
Fiz e achei muito bom! Ficou bem fofinho! :D
[…] Cupcakes de Cerveja de Trigo […]
Ju, adoro seu blog *-*
posso substituir por qualquer cerveja do mercado?
Vlw =)
Jéssica, se for cerveja de trigo, sim. Tem que olhar na embalagem e ver se ela é de trigo. :)
Oi Juliana….. como faço essa cobertura…. ou encontro pronta pra comprar?
Obrigada!
Jaqueline, você não encontra pronta pra comprar, só fazendo. ;) A receita para era está no blog, basta procurar no Menu! Beijos!
Oi Juliana, gostaria de saber se você tem alguma receita de cupcake que use cerveja normal sem ser de trigo, desde já agradecida. Abraço!
Marina, todas as receitas estão no menu do blog. Beijos!