Juliana Morgado
I’m a journalist with more passions than time can allow me to have. I have found in the kitchen my paradise, my resting place after a long and exhausting day. It’s my addiction, really. Not only cupcakes but anything that I find interesting, challenging or fun to do. Despite the blog’s name, it’s not all about cupcakes. I love cooking risotto, of all kinds, and I simply love any recipe with cheese.
Cupcakeando’s History
I’m not sure when or why I started to cook. My memories are of my mother putting me in the kitchen and teaching Brazilian white rice and her awesome pomodoro sauce for spaghetti, with fresh tomatoes just the way only she can do. All I know in the kitchen I’ve learned by one way: practice. My recipes are created from my head and implemented with the tests I run, or even meticulously measured from trusted sources.
I have a true passion for cupcakes, because I believe they represent everything that’s good in the kitchen: butter, sugar, cuteness, dedication and creativity. Everything in the right amount for one person.
I enjoy experimenting with these little ones, and finding out new ways do decorate them. When I have nothing better to do, I start researching and studying recipes, theories and decorations for cupcakes. Yeah, study, that’s right.
The blog is also a place for my second passion: photography. I’m that person who keeps looking for angles and shots while walking on the park. I also study the art of photography through websites and books.
The Name
Cupcakeando means, roughly, cupcakeing in Portuguese. The noun “cupcake” is in a verb tense that most well-schooled Brazilians hate because it means an action that will never stop. That’s precisely my intention. I don’t have any wish to stop my cupcake factory anytime soon, or even stop cooking in general. If I don’t have anymore orders, it will be for friends. If my friends get sick of it, it will be for my family. When my family says “ENOUGH”, it will be for myself (and maybe for my Siberian husky and my Pembroke corgi). Because that’s what I love to do and what makes me truly happy.
Copyright
All photos and texts on this website are produced by Cupcakeando, unless specified otherwise. They represent a lot of work and effort. In case you want to use any photo or text from this website, please make sure to link back to me or even get in touch with me before anything. I’ll be glad to help, but it’s important to give the proper recognition. :)

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Oi Juliana, em tempos de tantos tipos de farinhas..de trigo, de aveia, de de arroz, etc..etc..seria bom sempre deixar definido na receita o tipo. Outra coisa, uma pitadinha é uma medida muito relativa..será que seria algo como 1/2 colher de café ..ou menos? Adoro suas receitas e sempre recomendo. Um abraco
Leice, flor, no FAQ do blog eu explico direitinho os ingredientes. Lá eu digo que é sempre farinha de trigo a não ser que esteja especificado o contrário. O mesmo para manteiga (sem sal, sempre), leite, etc. ;)
Uma pitada é bem menos que 1/4 de colher de chá, por isso eu digo pitada. Seria algo entre 1/8 de colher de chá ou menos, mas já é difícil ter a medida de 1/4, que dirá 1/8. Uma pitada é literalmente pegar um pouco do ingrediente com dois dedos. (Às vezes eu até indico quando é pra usar três dedos, quando é aquela pitada mais “generosa” hahahaha)
Beijos!!
Que receita deliciosaa!! Fds farei pra mim e minha mãe :)
Eu sou uma pessoa que gosta muito (tipo muito MEEESMO hahaha) de tirar fotos, e revendo algumas desse ano eu pude constatar o mesmo: 2016 foi muito bom sim. O problema é esquecermos as pequenas-grandes coisas, e são elas que fazem toda a diferença.
Comecei a notar que pra um ano ser bom depende mais de mim do que de qualquer outra pessoa. Pra 2017, pretendo colocar isso em prática! Um feliz ano novo pra você, xará. Sucesso e felicidades <3
Ju, eu também tirei foto pra caramba em 2016! Hahaha! Feliz ano novo pra você também, que seja lindo e sempre melhor! :)
Oi Ju, tudo bem?
Bolo de caneca é tão gostoso, algo tão prático pra nos tirar da dieta… kkk
Esse ano eu pretendo dar mais valor ao trabalho do eu nutricionista e ao valor que eu gasto com isso, deixar de lado algumas comilanças desnecessárias e focar mais, voltar em como eu era em 2015. Assim como também melhorar os meus preparos na cozinha (dae já ferra com o primeiro plano! kkk). Mas estamos aí né.. haha
Beijos.
Biel, foca em receitas mais saudáveis, ou limita somente ao fim de semana hahahaha. É o que eu faço aqui! Fim de semana eu reservo pra fazer os trequinhos gostosos que eu fico vendo pela internet e salivando :) Feliz 2017 pra você!
Oi Ju!
Feliz 2017!
Tive a mesma impressão que você sobre o 2016. As vezes até me sentia monstrinho enquanto todos se lastimamam e eu falando ok.
Meu único projeto para 2017 é fazer minha memory jar. .. O resto deixa rolar.
Adorei a receita, mas tenho um trauma de bolo de microondas. … Acho o gosto estranho, talvez seja do cozimento sei lá. .. As vezes tenho vontade de botar a caneca no forno! Kkkkk
Nossa Camila, adorei. Penso igual: deixa rolar. Depois a gente avalia! :) Olha, bolinho de microondas eu acho bom pela praticidade, mas confesso que também acho que fica um gosto “de micro”. Acredito que seja porque usamos para várias coisas (esquentar comida, requentar pizza, etc). Feliz 2017 pra você também, flor!
amei a receita